Fremgangsmåte

Bland alt det tørre. Hell over vannet og bland godt.

La blandingen stå og svelle i minst 10 minutter.

Sett stekeovnen på 150⁰ C varmluft.

Røren spres utover tre bakeplater med bakepapir på. For å få blandingen fordelt jevnt utover, bruk en slikkepott dyppet i litt vann.

Sett alle tre brettene i ovnen på 150⁰ C. La dem steke i en time. En halv time inn i steketiden bytter du rundt på brettene og bruker et pizzahjul eller en kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.

Etter en time er de ferdig stekt. Legg knekkebrødene til tørk på rist.

Knekkebrødene bør oppbevares tørt og tett, gjerne i en boks. 

Oppskrift og bilde er hetet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen

Ingredienser

1 personer

2 dl havregryn
2 dl grov sammalt rug
2 dl solsikkekjerner
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl hvetekli (kruskakli)
2 ts salt
7½ dl vann

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 230 kcal
Karbohydrater 14,5 g
Proteiner 8 g
Fett 14 g
- hvorav mettet fett 2 g
- enumettet fett 5 g
- flerumettet fett 6,5 g
Kostfiber 6 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei