Fremgangsmåte

1 porsjon = 2 brødskiver av 35 gram.

Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett oljen og det tørre. Elt deigen godt sammen og la den forheve i minst 30 min.

Elt inn nøttene i deigen. Del deigen i tre like store deler. Legg i smurte brødformer eller form runde brød og legg dem på stekebrett. Etterhev i minst 30 min.

Pensles med melk/egg eller sprayes med temperert vann. Strø solsikkekjerner over brødene og stek dem ved 200 °C på nederste rille, ca. 40 min.

Dusj brødet med vann under steking for sprø skorpe.

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

1 l vann
50 g gjær
½ dl olivenolje
1 ts salt
10 dl hvetemel
6-8 dl sammalt hvete
6-8 dl sammalt rug fin
100 g valnøtter, hakket
20 g solsikkekjerner

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 156 kcal/ 223 kcal
Karbohydrater 23 g/ 33 g
Proteiner 5 g/ 7 g
Fett 4 g/ 5,5 g
- hvorav mettet fett 0,4 g/ 0,6 g
- enumettet fett 1,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 2,5 g
Kostfiber 5 g/ 7 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei