Fremgangsmåte

La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
(Vannet som byggrynene har blitt blødtlagt i skal ikke benyttes videre)

Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre.

Tilsett store havregryn og la det småkoke i ytterlige 8 minutter. Smak til grøten med salt. Kanel kan en tilsette i grøten eller la dem som skal spise grøt velge mengde selv.

Litt syltetøy eller rørte bær smaker godt til denne grøten.

Tips! Ønsker du å gjøre grøten laktosefri kan du erstatte lettmelk med laktosefri lettmelk. Du kan også erstatte noe av lettmelken med vann eller skummet melk hvis du ønsker en lettere grøt.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Oppskriften er hentet med tillatelse av melk.no (tilpasset Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

2 dl byggryn
5 dl vann

1 l lettmelk
½ ts salt
2 dl store havregryn
1 ts malt kanel

1 ss bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker eller rørte bær per porsjon

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 300 kcal/ 68 kcal
Karbohydrater 49 g/ 11 g
Proteiner 15 g/ 3,5 g
Fett 3 g/ 0,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,2 g
- enumettet fett 0,5 g/ 0,1 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,1 g
Kostfiber 15 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja