Fremgangsmåte

Mal nøttene og smelt margarin. Bland nøtter, kokosmasse, margarin og ½ dl sukrin og trykk det ut i bunnen av en liten springform eller liten firkantet form. Sett i kjøleskapet mens du forbereder det andre.

Stivpisk kremfløten og tilsett ½ dl sukrin. Pisk kremosten myk med en ½ dl sukrin. Bland sammen og rør inn kakao.

Fordel utover nøttebunnen og la den stå i kjøleskapet i ca fem minutt før du har på sjokoladelokket.

Sjokoladelokk

Smelt kokesjokoladen i margarin. Det skal ikke være veldig varmt når du har det på, da er det fort gjort at det hvite laget blander seg i lokket før du får smurt det skikkelig utover.

La avkjøle, og server i små ruter.

Kaken gir ca 25-30 ruter. Næringsinnholdet er beregnet ut ifra 25 ruter/stk.

Kaken er lav på karbohydrater, men har et høyt innhold av fett. Dette gir et høyt kalorinivå, selv om kaken er uten sukker.

 

Bildet viser ingredienser i kaken. Bilde: Colourbox.

Ingredienser

Antall 25

4 personer

100 g hasselnøtter eller mandler
1,5 dl kokosmasse
50 g margarin
1,5 dl Sukrin*
3 dl kremfløte
300 g kremost, naturell
3 ts kakao

Sjokoladelokk
70 g mørk sjokolade (helst 70 % eller sukkerfri)
50 g margarin

* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattes med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker en sukkerredusert kake.

Næringsinnhold per stk/ per 100 gram

Energi/Kalorier 163 kcal/ 439 kcal
Karbohydrater 2 g/ 5 g
Proteiner 2 g/ 5 g
Fett 16 g/ 43 g
- hvorav mettet fett 8 g/ 26 g
- enumettet fett 4,5 g/ 12 g
- flerumettet fett 2 g/ 4 g
Kostfiber 1 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja