Fremgangsmåte

Skyll og tørk squashen godt. Skjær av stilkfestet. Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne, brede skiver, slik at du til slutt har igjen bare den myke kjernen (det gjør ikke noe om skivene ikke er like brede). Legg skivene i en bolle og dryss dem med litt salt. Sett til side i ca 30 minutter slik at saltet kan trekke vann ut av squashen.

Finkutt resten av squashen, vårløk, hvitløk og chili. Varm en stekepanne med litt olje og fres blandingen til det meste av væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.

Legg bakepapir i bunnen av en liten springform (ca 20-22 cm). Bruk aluminiumsfolie og klem den tett rundt utsiden slik at formen blir helt tett i et tynt lag i bunnen av formen.

Legg et kjøkkenhåndkle på benken oget par av de tynne squashskivene på håndkleet slik at de overlapper hverandre i lengden. Dryss over litt revet ost. Rull skivene løst sammen til en rull og legg dem i formen. Fortsett til alle skivene er brukt opp og formen er full.

Varm stekeovnen til 180 °C.

Visp sammen egg og melk/fløte og smak til med salt og pepper. Hell blandingen forsiktig i formen. Kvern litt pepper på toppen og sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til eggemassen har stivnet. La pannen hvile i noen minutter før servering.

Server pannen varm eller lun, gjerne i følge med ferskt brød, salat og litt spirer eller urter.

Tips! Retten blir laktosefri om du bytter ut vanlig melk med laktosefri melk. 

Næringsberegningen er gjort med lettmelk. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen 

Ingredienser

4 personer

2 stk grønn squash
2 stk finkuttet vårløk
2 båter hvitløk
1 stk grønn chili
1 ss olje til steking
1½ dl hvitost
6 stk egg
6 ss lettmelk 

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 236 kcal/ 85 kcal
Karbohydrater 5 g/ 2 g
Proteiner 18 g/ 6,5 g
Fett 16 g/ 5,5 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 2 g
- enumettet fett 6 g/ 2 g
- flerumettet fett 2 g/ 1 g
Kostfiber 1 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja