Fremgangsmåte

Legg byggryn i en kjele med vann kvelden før (de må ligge i bløt 8 til 10 timer). Bruker du forhåndskokte byggryn trengs ikke bløtlegging.
Kok byggryn i det samme vannet som grynene har ligget natten over, sammen med salt og gurkemeie i ca. 15 minutter (eller følg anvisning på pakken). Sjekk at grynene er myke, men fremdeles har en litt hard kjerne midt i. Sil av overflødig vann og avkjøl byggrynene.
Lag dressing ved å blande sammen ingrediensene, og sett den kaldt til den skal serveres.
Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. La maisen renne av i en sil. Del tomatene i to. Kutt opp paprika, ost, skinke og salat i passende biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene i en bolle.

Tips! Lag laktosefri byggrynssalat ved å bytte ut kesam eller matyoghurt med laktosefrie varianter. 

Oppskrift og bilde er brukt med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn

Ingredienser

2 personer

Salat:
100 g byggryn
6 dl vann
½ ts salt
1 ts gurkemeie
1 boks liten maiskorn
6 røde cherrytomater
100 g paprika
8 salatblader
200 g kokt skinke
100 g vellagret ost
Dressing:
1 beger kesam eller matyoghurt
Dippblanding

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 540 kcal / 59 kcal
Karbohydrater 57,5 g / 6,5 g
Proteiner 42,5 g / 4,5 g
Fett 13 g / 1,4 g
- hvorav mettet fett 6,5 g / 1 g
- enumettet fett 3,5 g / 0,5 g
- flerumettet fett 1,5 g / 0,2 g
Kostfiber 11 g / 1,2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja