Fremgangsmåte

Bland flytende margarin (eller smelt margarin) med melken og la det bli lunkent (37° C). Bland alt det tørre og tilsett Fibersirup, kesam, margarin og melk. Jobb med deigen til den blir smidig, og ikke klissete. La den heve på et lunt sted i ca. 45-60 min.

Ha deigen på bakebordet, del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller slik at de blir like store. Etterhev tildekket på et lunt sted, til dobbel størrelse, ca 30-45 min.

Varm stekeovnen til 225 °C.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl på rist.

Visp lett dessertfløte med 1 ss sukrin eller annen søtning til krem. Kremen blir litt bløtere enn ved bruk av kremfløte. Del de avkjølte bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Du kan også ha litt lettsyltetøy på bollen før du tar på kremen. 

Næringsinnholdet inkluderer ikke krem. 

*Fibersirup søter 40% sammenlignet med sukker, og man må derfor bruke en litt stor megnde. Du kan selvfølgelig bytte ut noe av Fibersirup med sukker eller annet søtning. Du får kjøpt Fibersirup i Dibetesforbundets nettbutikk. Klikk her. 

Tips! Ønsker du et enda magrere alternativ visper du fløte til krem og blander forsiktig med kesam mager. 

Tidsforbruk er aktiv tid.

Bilde: Diabetesforbundet

Ingredienser

Antall 30

1 pakke tørrgjær
50 g flytende margarin
5 dl lettmelk
3 dl mager kesam
300 g fibersirup (sukkererstatning) 
½ ts salt
1 ts kardemomme
12 dl fibramel
Ca. 5 dl hvetemel

1 egg til pensling

Næringsinnhold per stk./ per 100 g

Energi/Kalorier 151 kcal/ 210 kcal
Karbohydrater 22 g/ 31 g
Proteiner 6 g/ 8 g
Fett 2 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 0,8 g/ 1 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 1 g
Kostfiber 12 g/ 17 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja