Fremgangsmåte
Bland flytende margarin (eller smelt margarin) med melken og la det bli lunkent (37° C). Bland alt det tørre og tilsett Fibersirup, kesam, margarin og melk. Jobb med deigen til den blir smidig, og ikke klissete. La den heve på et lunt sted i ca. 45-60 min.
Ha deigen på bakebordet, del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller slik at de blir like store. Etterhev tildekket på et lunt sted, til dobbel størrelse, ca 30-45 min.
Varm stekeovnen til 225 °C.
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl på rist.
Visp lett dessertfløte med 1 ss sukrin eller annen søtning til krem. Kremen blir litt bløtere enn ved bruk av kremfløte. Del de avkjølte bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Du kan også ha litt lettsyltetøy på bollen før du tar på kremen.
Næringsinnholdet inkluderer ikke krem.
*Fibersirup søter 40% sammenlignet med sukker, og man må derfor bruke en litt stor megnde. Du kan selvfølgelig bytte ut noe av Fibersirup med sukker eller annet søtning. Du får kjøpt Fibersirup i Dibetesforbundets nettbutikk. Klikk her.
Tips! Ønsker du et enda magrere alternativ visper du fløte til krem og blander forsiktig med kesam mager.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Bilde: Diabetesforbundet
Ingredienser
Antall 30
1 pakke tørrgjær
50 g flytende margarin
5 dl lettmelk
3 dl mager kesam
300 g fibersirup (sukkererstatning)
½ ts salt
1 ts kardemomme
12 dl fibramel
Ca. 5 dl hvetemel
1 egg til pensling
Næringsinnhold per stk./ per 100 g
Energi/Kalorier | 151 kcal/ 210 kcal |
Karbohydrater | 22 g/ 31 g |
Proteiner | 6 g/ 8 g |
Fett | 2 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 0,8 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 12 g/ 17 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: