Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175°C.

Grovhakk mandler, cashewnøtter og sjokolade.

Bland de grovhakkede nøttene og sjokoladen med gresskarkjerner, havregryn og kokos.

Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 15 min på 175°C.

Varm forsiktig opp honning og peanøttsmør i en kasserolle. La det få et lett oppkok og rør underveis.

Tilsett vann, avkjøl til romtemperatur og pisk inn egget.

Hell marinaden over nøtteblandingen og bland godt til alt kleber godt sammen.

Kle en ildfast form (ca. 30x20 cm) med bakepapir og ha i blandingen. Skyll hendene i kaldt vann og trykk blandingen godt ned. Glatt ut overflaten slik at tykkelsen blir jevn.

Sett formen inn nederst i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter.

Avkjøl «kaken» i formen. Løft den ut når den er helt avkjølt og skjær kaken i passende biter (ca 16 stk).

Tips! For å få et lavere innhold av karbohydrater kan honning byttes ut med FiberSirup. Honning tas opp som sukker i kroppen, og en litt stor müslibar laget med honning vil derfor kunne gi stor blodsukkerstigning. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen

Ingredienser

1 personer

200 g mandler
100 g usaltede cashewnøtter
100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
150 g gresskarkjerner
175 g havregryn
25 g kokosmasse
100 g honning
100 g peanøttsmør
1 stk egg
1 dl vann

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 503 kcal
Karbohydrater 32 g
Proteiner 16 g
Fett 33 g
- hvorav mettet fett 7,5 g
- enumettet fett 14,5 g
- flerumettet fett 8,5 g
Kostfiber 7 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja