Fremgangsmåte

Tid er brukstid.

Kok opp vikingmelk, melk og sukrin. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme melkeblandingen.

Finriv sitronskall, press ut saften og ha alt i melkeblandingen. Avkjøl i fem minutter før du rører inn yoghurten.
Sil blandingen deretter over i små former. La de stå kjølig i minst fire timer til panna cottaen har stivnet.

Kok inn appelsinsaft med melis til ønsket konsistens før du har den over panna cottaen. Pynt med appelsinbåter. 

Tips! For å gjøre desserten laktosefri bytt ut melkeproduktene med laktosefrie varianter.

Ingredienser

6 personer

2 dl lettmelk
2 dl vikingmelk
4 ss sukrin gold
4 stk gelatinplater
1 stk sitron, skall og saft
2 dl yoghurt naturell
1 dl appelsinsaft, FUN light
1 ss melis
1 stk appelsin

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 109 kcal / 63 kcal
Karbohydrater 20 g / 12 g
Proteiner 6 g / 3,5 g
Fett 4 g / 2,5 g
- hvorav mettet fett 3 g / 2 g
- enumettet fett 0,5 g / 0,2 g
- flerumettet fett 0 g
Kostfiber 1 g / 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja