Fremgangsmåte

Skrell eplene og legg i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt epler i terninger.

Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker/sukrin. Avkjøl.

Rist havregryn i en tørr panne til de er gylne. Se til at det ikke svir seg. Dryss over litt kanel. Avkjøl.

Legg eplemos, ristede havregryn og vaniljekesam mager lagvis i fire glass og server.

Tips! Ønsker du en laktosefri variant kan du erstatte kesam vanilje med laktosefri kesam mager og tilsette litt vanilje og sukrin/annen søtning. Ønsker du en glutenfri variant kan du erstatte havregryn med glutenfri havregryn.

Foto: Tea Kristiansen, Diabetesforbundet

Ingredienser

4 personer

4 stk eple
1 dl vann
Ca. 1 ts sukker/sukrin

2 dl lettkokte havregryn
50 g nøtter (mandler, valnøtter)
½ ts malt kanel
½ ss smør/margarin

2 dl kesam vanilje

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 252 kcal/ 143 kcal
Karbohydrater 26 g/15 g
Proteiner 11 g/ 6,5 g
Fett 10,5 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 5 g/ 3 g
- flerumettet fett 2 g/ 1 g
Kostfiber 6 g/ 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja