Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, sammalt hvetemel/rugmel, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, tørrgjær og salt sammen i en bolle.

Hell i vann og rør deigen raskt sammen til alt er blandet og den er litt klissete.

Dekk bollen med en tallerken, plast eller sett et lokk på bollen. La deigen stå til heving på kjøkkenbenken over natten (10-12 timer).

Smør en muffinsform, og bruk en isskje eller et par spiseskjeer og fordel deigen i brettet.

Sett brettet i stekeovnen og skru temperaturen på 200 °C (varmluft) til rundstykkene er gjennomstekte og har fått en fin farge, ca. 30 minutter.

Server rundstykkene til en god frokost, suppe eller gryte, eller nyt dem alene!

Tips! Du kan gjerne erstatte opp til halvparten av hvetemelet med sammalt mel, for å få de grovere. Rundstykkene kan bli mer kompakte når man bruker mer grovt mel.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: MatPrat

Ingredienser

12 personer

400 g hvetemel
100 g sammalt hvete, fin eller sammalt rug
6 ss havregryn
4 ss solsikkekjerner
2 ss sesamfrø
2 ss linfrø
2 ss chiafrø
1 ts salt
1⁄2 ts tørrgjær
5 dl vann
1 ss margarin eller smør til smøring av formen

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 201 kcal/ 216 kcal
Karbohydrater 31 g/ 33 g
Proteiner 6,5 g/ 7 g
Fett 5 g/ 5,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 1 g
- enumettet fett 1,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 2,5 g
Kostfiber 3,5 g/ 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei