Fremgangsmåte
Kok opp vann med buljong. Tilsett linser, løk, tomat og hvitløk og la det småkoke i ca. 20 minutter. Rør av og til.
Mos med en stavmikser, tilsett erter og smak til med salt og pepper.
Rør inn sitronsaft og olivenolje like før servering.
Foto: Liz Mochrie, Flickr
Ingredienser
4 personer
1 liter vann
2 terninger buljong
450 g røde linser, kokt
½ løk, finhakket
2 tomater, hakket
3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
4 ss sitronsaft
50 g forkokte erter
Salt
Pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
| Energi/Kalorier | 224 kcal/ 48 kcal |
| Karbohydrater | 18 g/ 4 g |
| Proteiner | 10 g/ 2 g |
| Fett | 11 g/ 2,5 g |
| - hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
| - enumettet fett | 7,5 g/ 1,5 g |
| - flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
| Kostfiber | 7 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
| Gluten | Nei |
| Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: