Fremgangsmåte
Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.
Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.
Finhakk rødløken og hvitløken.
Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.
Tilsett olje, eddik og limesaft.
Smak til med grovmalt pepper.
Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.
Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse av Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet) Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
Antall 1
250 g jordbær
½ stk slangeagurk
1 stk rødløk
Litt nykvernet pepper
1 stk finhakket rød chili
2 båt hvitløk
Saften av 1 stk lime
2 ss olje
1 ss vineddik
Næringsinnhold per 100 gram
| Energi/Kalorier | 54 kcal | 
| Karbohydrater | 4,5 g | 
| Proteiner | 1 g | 
| Fett | 3,3 g | 
| - hvorav mettet fett | 0,2 g | 
| - enumettet fett | 2 g | 
| - flerumettet fett | 1 g | 
| Kostfiber | 2 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Nei | 
| Laktose | Nei | 
Sist endret: , Publisert: