Fremgangsmåte

Legg gjerne dadlene i bløt i varmt vann en stund før du skal bruke dem. Tørk og finhakk dadlene.

Bland kokosoljen med kakaopulver, vanilje, havsalt og kanel. Rør godt sammen. Tilsett havre og dadler. Bland godt med en slikkepott.

Sett hele blandingen i kjøleskap i 15-20 minutter så den får satt seg litt. Ta ut blandingen og rull små kuler mellom hendene. Dypp dem i revet kokos eller for eksempel hakkede nøtter.

Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskapet. Holdbarhet er minst en uke eller to.

Inspirert av oppskrift fra Julies matblogg.

Ingredienser

Antall 15

10 stk store dadler
4 ss kokosolje
2 ss kakaopulver
1 dl havre
1 t vaniljepulver
1 klype havsalt
1 klype kanel
5 ss revet kokos

Næringsinnhold per stk./ per 100 gram

Energi/Kalorier 88 kcal/ 420 kcal
Karbohydrater 10,5 g/ 51 g
Proteiner 1 g/ 5 g
Fett 4 g/ 20 g
- hvorav mettet fett 3,5 g/ 16,5 g
- enumettet fett 0,3 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 0,1 g/ 0,5 g
Kostfiber 1,5 g/ 7,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei