Valgkomiteen har et stykke igjen før forslaget deres til hele neste sentralstyre er på plass, men lederkandidaten er altså klar.

– Vi har sett etter kinderegg, og vi har funnet ett, sier valgkomiteens leder, Nina Skille, om kandidaten til å ta over forbundsledervervet etter Sverre Ur.

Cecilie Benedikte Waagan Roksvåg fra Frei i Kristiansund er 48 år gammel. Innenfor Diabetesforbundet må hun kunne regnes som en veteran. Hun har 20 års erfaring fra å lede lokallaget i Kristiansund og omegn, hun har vært fylkesleder i Møre og Romsdal, og hun bygde opp og har arrangert Diabetesforum for helsepersonell i fylket. Hun har selv MODY, og har også tre jenter med denne genetiske varianten av diabetes, i likhet med sin mor og mormor.

 

Hverdagshelt

I 2019 ble hun en av fem «hverdagshelter» på Diabeteskonferansen, med denne begrunnelsen fra juryen:

«Cecilie har et stort hjerte for unge med diabetes, og er pådriver for å skape tilbud til denne gruppa i sitt nærområde. Cecilie er kanskje spesielt viktig for kriteriet vårt for Hverdagshelt-prisen med å skape samarbeid på tvers av lag og organisasjonsledd. Cecilie er også en pådriver for samarbeid på tvers av både andre lokallag i sitt fylke, men også andre aktører som bidrar i diabetesarbeidet. Hun har for eksempel fått til et Stiftelsen DAM (tidligere Extra)-finansiert prosjekt for ny helhetlig pasientsentrert tjenestemodell for pasienter med diabetes type 2 i samarbeid med Helseinnovasjonssenteret i hjemkommunen.»

 

Samstemt valgkomité

– Cecile er kreativ og innovativ, tilføyer Nina Skille, på vegne av en samstemt valgkomité, som ellers består av Morten Sandmo og Dagfinn Østbye.

De tre har flere navn på blokken, med tanke på sammensetningen av hele av det nye sentralstyret. Men, understreker lederen:

– Vi ønsker oss flere innspill til kandidater, spesielt menn i alderen 35–45 år. Jo flere gode navn vi har å ta av, desto bedre!