Solen skinner over skjærgården i Tjøme når Diabetes er på besøk på årets sommerleir. Det er høyt tempo når Eidene arrangerer ulike vann-aktiviteter. Ungdommene fikk prøve seg på padle-stafett, drakamp og vann-leker, i tillegg til en båttur i skjærgården.

– Det var kjempemorsomt å ha padle-stafett. Men kanskje mest fordi jeg ikke fikk det til i det hele tatt, forteller Guro (15) fra Lampeland og ler.

 

Emilie, Ragne og Hege deltar på årets sommerleir for ungdommer med diabetes.

Foto: Tea Kristiansen

Fellesskap

– Det er første gang jeg er på leir med andre med diabetes. Det er veldig spennende å høre hvordan andre lever med sin diabetes. Selv om det blir mye diabetes-snakk, har vi det veldig gøy også, forteller Emilie (13) fra Langhus.

– Det er mange måter å ha diabetes på, og det som er normalt for meg, er kanskje helt uvanlig for noen andre. Vi har alle ulike metoder, og det er fint å høre alles historie og lære av hverandre, sier Ragne (14) fra Kongsvinger.

Litt å lære

I tillegg til mye moro, har deltakerne kurs og foredrag på formiddagen. På tirsdagen var det barnelege Lars Krogvold som snakket om diabetes, pubertet og ungdomsårene.

– Jeg lærte mye av å høre på legen, og jeg lærer mye av de andre deltakerne. Folk er så forskjellige, og det er kjempefin motivasjon for meg å se hvordan andre takler sin diabetes, forteller Emilie.

De tre jentene hadde aldri truffet hverandre før, men har blitt kjent på leiren, og overnatter sammen på hytta «nordre». Årets sommerleir blir avholdt på Heia Eidene, som eies av Røde Kors. Stedet ligger idyllisk til ytterst på Tjøme.