Vår, 17. mai og sommer, da er det tid for iskrem! Markedet bugner over av varianter, fra rike kremiser til friske saftiser. Men hva er egentlig best for deg med diabetes å velge? 

Karbohydrater er et viktig stikkord og kanskje det du med diabetes type 1 er spesielt opptatt av når du skal sette insulin.

TESTER: Klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Gjevre.

 

– Med tanke på blodsukkeret har det en del å si om du velger saftis eller fløteis. Saftisen har som regel lite kalorier, men en del karbohydrater, og påvirker derfor blodsukkeret en del, sier Ragnhild Gjevre, klinisk ernæringsfysiolog i Diabetesforbundet.

Er du opptatt av fett og kalorier, bør du være obs på fløteisen. Den har som regel litt mer kalorier, men ofte litt færre karbohydrater.

– Likevel er det jo størrelsen på isen og hvor mye du faktisk spiser som har mest å si for hvor påvirket blodsukkeret blir, påpeker Gjevre. 

Årets nyheter

Vi testet til sammen ti isnyheter fra både Diplom-Is, Hennig-Olsen, Isbjørn-Is – som selges på Rema eller med Isbilen – og i tillegg et par andre varianter fra Isbilen. De fire testerne våre ga karakter fra 1 til 6. 

Logg inn for å lese videre

 

Bli medlem for å lese flere gode artikler om diabetes

Bli medlem

 

Medlemmer får fire årlige utgaver av vår prisbelønte blad Diabetes i posten, og tilgang til å lese alt innhold på diabetes.no.