For gravide og småbarnsforeldre:

Ny app for trygge helseråd

Appen Helseoversikt skal gi kvalitetssikret informasjon til småbarnsforeldre og gravide. – Folk fra 415 kommuner har begynt å bruke appen, opplyses det i en pressemelding.

Av Ingvild Eilertsen

Send sidens lenke til en venn

Appen Helseoversikt ble skapt av to småbarnsfedre som selv syntes det var for gammeldagse tjenester knyttet til spørsmål om småbarnslivet. Informasjon ble gitt på papirbrosjyrer som aldri ble lest. Samtidig opplevde de at google-spørsmål førte dem inn på mer eller mindre useriøse nettsider og forum.

Svaret var å skape en app som samler kvalitetssikret informasjon. Appen er skapt i samarbeid med helsepersonell og kommunal helsetjeneste. Diabetesforbundet har blant annet bidratt med informasjon om svangerskapsdiabetes til appen.

Samarbeid med kommuner

Gjennom Helsenorge skal småbarnsforeldre kunne finne informasjon om flere helsespørsmål de lurer på, formidlet i artikler og videoer. Samtidig har 43 kommuner registrert seg for å formidle informasjon og tilbud om tjenester gjennom appen. Brukerne kan finne informasjon fra kommunene om alt fra åpningstider til kurs som skal arrangeres.

Appen er under fortsatt utvikling, og en nyhet er at man kan registrere seg som helsepersonell for tilpasset innhold rettet mot for eksempel jordmødre og helsesykepleiere.