Samler inn penger:

50 mil til fots for diabetes

Fotballprofil Petter Havsgård Martinsen har tatt beina fatt fra Bergen til Oslo for diabetessaken. Halvveis til mål har han samlet inn ti ganger mer penger enn han satte seg som endelig mål.

Av ATLE EGIL KNOFF GLOMSTAD

INNFALL: – Det hele startet jo bare som løst prat mellom oss kompiser om hva vi skal bruke sommerferien til i år, sier Petter Havsgård Martinsensom går fra Bergen til Oslo for diabetessaken.

Foto: Privat

Send sidens lenke til en venn

Petter har selv hatt diabetes type 1 siden han var to år gammel. Men det meste kan la seg gjennomføre med diabetes, og det er dette han ønsker å vise med turen. En tur som kan være strabasiøs nok for enhver. I dag har han kommet til Nesbyen, og været er ruskete.

– Jeg har hittil vært ganske uheldig med været, men over Hardangervidda i går var det strålende, forteller Petter. Han har til nå lagt bak seg 288 kilometer av turen, og motet er på topp.

KALDT: Petter har fått oppleve mye ruskete vær på vei fra Bergen til Oslo. Langs riksvei 7, mellom Nesbyen og Flå, var den tykke ullgenseren god å ha. Underveis har han opplevd en fabelaktig respons, og har så langt samlet inn over 23.000 kroner til Diabetesforbundet.

Foto: Privat

 

Innsamlingsaksjon for Diabetesforbundet

Petter startet en innsamlingsaksjon på Facebook, der det opprinnelige målet med turen var å samle inn 2000 kroner til Diabetesforbundet. I løpet av de åtte første dagene er det kommet inn i alt 23.050 kroner.

– Responsen har vært helt enorm. Det hele startet jo bare som løst prat mellom oss kompiser om hva vi skal bruke sommerferien til i år. Forslaget om å «gå for en god sak» var det tidligere Mjøndalen-lagkamerat Christian Gauseth som kom med, og dermed var det gjort, forteller Petter.

Vil ha økt oppmerksomhet

Petter Havsgård Martinsen håper at turen skal bidra til økt oppmerksomhet rundt diabetes. Det er spesielt én ting Petter brenner for og ønsker å trekke fram:

– Jeg savner mer innsats rundt diabetes i skolehverdagen, spesielt på barnetrinnet. Jeg er lærer selv, og opplever at elever med diabetes lett blir utelatt fra forskjellige arenaer, spesielt idrett. Mitt budskap er dette: Når barn med diabetes har dyktige og engasjerte rollemodeller rundt seg, så er diabetes aldri noen hindring.

Fotballproffen er selv et eksempel på at aktiv idrett og diabetes hører sammen, og understreker at aktivitet er den beste måten å regulere blodsukkeret på. Og om du lurer; etter 288 kilometers vandring har han fortsatt ikke fått en eneste føling.

Petter legger daglig ut oppdateringer fra turen på Instagram-profilen @diabetespetter

Vil du gi et bidrag? Du finner DIABETESPETTER sin innsamlingsaksjon på https://www.facebook.com/donate/2678087839182954/