Sier leveringen er stabil igjen:

Fjerner rasjonering på insulin og metformin

Legemiddelverket fjerner rasjonering på insulin, insulinanaloger og metformin. Fra og med 21. april er det igjen lov til å hente ut tre måneders forbruk av disse legemidlene.

Av Toril Haugen

RASJONERING: Det er igjen lov til å hente ut insulin for tre måneder av gangen. Det ble innført restriksjoner på én måneds uttak for å hindre hamsting under koronakrisen.

Foto: Getty Images

Send sidens lenke til en venn

Koronaråd- og kunnskap endrer seg raskt. Artikkelen kan inneholde utdatert informasjon. Besøk diabetes.no/nyheter for å lese de nyeste artiklene, og finn informasjon på vår samleside Her finner du svar om diabetes og koronavirus

– Forsyningssituasjonen for diabeteslegemidlene insulin, insulinanaloger og metformin har normalisert seg og vi kan derfor avslutte rasjoneringen, sier direktør i Legemiddelverket, Audun Hågå i en pressemelding.

Han kommer likevel med følgende oppfordring:

– Samtidig er det viktig nå at pasienter henter ut legemidler som normalt og ikke hamstrer.

Legemiddelverket varsler også at de fortsatt følger leveringssituasjonen nøye. De ber også apotekene om å være nøye med at overholde begrensningen med å hente ut medisin for tre måneder.

Legemiddelverket innførte rasjonering på insulin 14. mars, etter at flere begynte å hamstre insulin. Dagen etter, 15 mars, ble det også innført rasjonering på metformin. I begge tilfellene ble det bestemt at apotekene kun fikk levere ut insulin og metformin for en måned av gangen. 

Les flere saker om insulin, metformin, utstyr og korona: