Det var en svært overrasket mottaker som under Diabetesforbundets festmiddag på Diabetesforum – konferansen for helsepersonell som nettopp Dahl-Jørgensen er leder for, kom opp på scenen for å motta Diabetesforbundets hederstegn – gullnål med diamant. Prisen ble utdelt av forbundsleder Nina Skille og generalsekretær Bjørnar Allgot.

I begrunnelsen fra hederstegnkomiteen, ble det lagt vekt på at Dahl-Jørgensen «har gjort og gjør en innsats for alle med diabetes og for helsepersonell som arbeider med diabetes langt utover det som kan forventes – og over en lang epoke».  

– Denne personen har med sin kunnskap, sin innsikt og forståelse bidratt til bedre diabetesbehandling i Norge, også bidratt internasjonalt til forskning og bedre behandling, særskilt for barn og unge, understreket forbundsleder Nina Skille.

Professor Knut Dahl-Jørgensen har vært tilknyttet Diabeteforbundet i en årrekke som rådgiver, medlem av medisinsk fagråd og leder av nasjonalt Diabetesforum.

Hans arbeid har gjort en betydelig innsats for å fremme forståelsen for diabetes som fagområde, diabetes i flerfaglig sammenheng og diabetes i hverdagen.

Han har vært generalsekretær i ISPAD ( International Society for Pedriatic and Adolescent Diabetes) og er en sentral forsker på «gåten diabetes type 1».

  • Les også:

Dahl-Jørgensen er leder for en internasjonal forskningsgruppe som ser på sammenhengen mellom virus og utvikling og forebygging av diabetes type 1, den såkalte DiViD-studien.