Koronaepidemien gjør at vi i Diabetesforbundet må tenke annerledes. Vi var tidlig ute med å avlyse alle arrangementer da smitten kom til Norge. Det inkluderte trenings- og motivasjonsgrupper. 

Vi skjønner at mange savner slike lokale tilbud nå. Derfor har vi kastet oss rundt for å gi dere tilbud på nett i stedet. Følg med framover på nettsiden diabetes.no/webinar

– Flere med diabetes har forhøyet risiko for alvorlig koronasykdom. Nå når samfunnet åpner igjen, er det mange med kroniske sykdommer som fortsatt skal sitte hjemme. Det er grunnen til at vi ser behovet for å ha gode nett-tilbud til folk med diabetes nå. Vi er stolte over det vi har fått til på veldig kort tid, sier Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet. Her kan du lese mer om Diabtesforbundets digitale krafttak under koronakrisen

Alle tilbudene kjøres via programmet Zoom. Bla ned til slutten av saken og les hvordan du bruker det.

 

Webinarer med leger og andre fagfolk

Har du sett denne videoen med barnelege Hans-Jacob «Hasse» Bangstad? Han snakker på en enkel måte slik at barn skal forstå koronasituasjonen. «Barnas webinar» med Hasse Bangstad var det første webinaret vi kjørte, og det var veldig populært. Her fikk barn med diabetes spørre om alt de lurer på.

– Du kan skriv spørsmål i chaten underveis på webinaret, eller sende inn spørsmål til meg på forhånd, forklarer organisasjonsrådgiver Ragnhild Gjevre. Du kan sende spørsmål til ragnhild.gjevre@diabetes.no

Diabetesforbundet planlegger flere gode webinarer med fagfolk utover våren, forteller diabetessykepleier Ann-Merethe Mannvik, som også har en hånd med i planleggingen. 

– Vi satser på å ha et webinar med faglig innhold annenhver uke, både med leger, sykepleiere, fotterapeut og psykolog, sier Mannvik.

Følg med på nettsiden diabetes.no/om-diabetes/fysisk-aktivitet/webinarer/ for flere webinarere framover.

 

Trening hver onsdag

Alle webinarene er åpne for alle, uavhengig av om du er medlem i Diabetesforbundet eller ikke. Det gjelder også våre trenings- og motivasjonsgrupper.

Slike grupper er populære blant mange med diabetes, og arrangeres vanligvis fysisk og i nærmiljøet. Nå når det er blitt vanskelig, tilbyr vi i stedet treningstimer på nett hver onsdag klokka 16.30. Annenhver onsdag trener du med treningsmotivator Yngvar Andersen, kjent fra helse- og livsstilsprogrammet «Puls» på NRK. 

– Yngvar har et stort hjerte for folkehelsa og vil gi deg morsomme og effektive hjemmetreninger, sier vår treningsrådgiver Kristin Øygard.

Fysioterapeut Magnus Ringberg gir deg yoga de andre onsdagene. I løpet av våren veksler Andersen og Ringberg på å få deg i form hver onsdag.

Se programmet for trening og motivasjonsgrupper på diabetes.no/livestreamtrening

 

Motivasjongrupper hver tirsdag

Tirsdager blir det motivasjonsgrupper klokka 10.30 med treningsrådgiver Kristin Øygard og ernæringsfysiolog Ragnhild Gjevre. De starter med en halvtime trim og fortsetter med «Spør en ekspert!», der du kan få svar om kosthold.

– Vi setter av omtrent en halv time hver gang for å snakke om alt folk lurer på om kosthold. Treningen før spørsmålsrunden blir lavterskel, forteller  Ragnhild Gjevre.

Her finner du alt du trenger å vite om live trening og webinarer: