27.–29. mars i fjor skulle Diabetesforbundet Viken ha en stor samling for barn med diabetes og deres familier ved idylliske Hurdalsjøen på Romerike. To dager før den nasjonale nedstengingen, 10. mars, avbestilte fylkeslaget arrangementet – som et «føre var», av hensyn til at personer med diabetes er i en risikogruppe for å bli alvorlig syk av covid-19.

SKUFFET: Kommunikasjonssjef Turid G. Spilling i Diabetesforbundet

Hotellet sendte så en faktura i tråd med avtalen som er inngått, men denne bestrider Diabetesforbundet Viken på grunn av nettopp smittesituasjonen som brått oppsto. Hurdalsjøen Hotel og Konferansesenter svarte så med søksmål.

Det er dette Diabetesforbundet Viken nå har tapt «fullt ut», som det heter i dommen i Drammen tingrett. Regningen lyder på 145.612 kroner i avbestillingsgebyr, med 41.442 kroner i saksomkostninger på toppen.

Kommunikasjonssjef Turid G. Spilling i Diabetesforbundet reagerer slik:

– Vi har hatt en kunderelasjon til Hurdalsjøen i en årrekke, mange forbinder Diabetesforbundets sommerleirer med dette hotellet. Vi er derfor skuffet over hotellets håndtering av denne saken, men tar dommen til etterretning.