Katrine Mariell Karlsen tar over som leder av Ungdiabetes, Diabetsforbundets ungdomsorgorganisasjon. 

– Det er en tillitserklæring jeg er veldig glad for, sier 24-åringen fra Nordland, som ble enstemmig valgt ved akklamasjon.

Karlsen overtar etter Mathilde Natlandsmyr fra Rogaland, som har ledet Ungdiabetes i tre år. I de samme tre årene har Karlsen vært nestleder. Ny nestleder etter henne blir Martin Økter.

På talerstolen for første gang

De tillitsvalgte fra Ungdiabetes møttes til konferanse og generalforsamling på Quality hotel Gardermoen utenfor Oslo helga 12.-14. november. 

– Det var godt å møtes fysisk og se alle de andre tillitsvalgte igjen. Fredag hadde vi opplegg med lek og motivasjon, noe vi trengte for å komme inn i det sosiale igjen. Vi kjente nok alle på at vi var litt sjenerte og trengte å bli bedre kjent på nytt etter pandemien. Det var gøy å se hvor godt alle tok imot hverandre, og føle på samholdet i Ungdiabetes, sier den nyvalgte lederen.

Ungdiabetes har medlemmer fra 30 og helt ned til 14 år, og det var flere ungdommer som var på talerstolen for første gang under generalforsamlingen.

NYVALGTE: Nyvalgt leder av Ungdiabetes, Katrine Mariell Karlsen, med nyvalgt leder av Diabesforbundet, Cecilie Roskvåg.

– Selv om de yngste er veldig unge, er de kjempeengasjerte! Nesten alle var på talerstolen i løpet av helga. Lørdag hadde vi rollespill der vi øvde blant annet på hvordan ta ordet. Tanken var at det skal senke terskelen for å tale, og gjøre det trygt for alle å gå på talerstolen.

Motivert og inspirert

Ungdommen fikk også stifte nærmere bekjentskap med Diabetesforbundets nye leder Cecilie Roksvåg i helga. Hun kjørte et motiverende opplegg om tillitsvalgtarbeid sammen med tidligere forbundsleder Nina Skille.

– Cecilie har et ekstra hjerte for Ungdiabetes, og jeg gleder meg veldig til å samarbeide med henne. Jeg tror vi alle fikk mye inspirasjon og mot fra Cecilie og Nina til å sette i gang med arbeidet og få i gang aktivitet i fylkene igjen, etter en stille tid under pandemien, sier Karlsen.

– Hvordan vil du bli som styreleder?

– Jeg er veldig fan av et åpent og inkluderende styre. Og så er jeg en pådriver for utvikling, sier 24-åringen fra Kabelvåg i Lofoten, som nå jobber i Oslo etter studier i entreprenørskap og innovasjon.

– Jeg vil ha ekstra fokus på nye måter å jobbe på, og se om vi kan strukturere arbeidet på andre måter der vi kan høste mest mulig av hverandres erfaringer. Slik får vi alle vokst og blitt de beste tillitsvalgte vi kan bli.

SAMLET: Til sammen 17 tillitsvalgte fra Ungdiabetes var samlet til konferanse og generalforsamling i Oslo, den første fysiske samlingen siden koronopandemien rammet.