President i Den internasjonale diabetesføderasjonen (IDF), norske Akhtar Hussain er død, 68 år gammel. Hussain var nylig på oppdrag for IDF i Brasil da han døde av hjerteinfarkt.

I sitt arbeid i IDF bidro professor Hussain betydelig til global diabetesforskning. Han jobbet utrettelig for å styrke global påvirkning, forbedre diabetesbehandlingen og gjøre en reell forskjell for de som lever med diabetes, spesielt de i lav- og mellominntektsland. Han satt også i Diabetesforbundets medisinske fagråd i en årrekke, og hadde livslangt medlemskap i organisasjonen.  

Bangladesh-fødte Hussain kom til Norge som student i 1982, og har bodd her siden da. Da hans far døde av diabeteskomplikasjoner som følge av sen diagnose, bestemte Hussain seg for å lære mer om diabetes, og han viet sin livslange karriere til å fremme positive endringer i diabetesbehandlingen.

KONDOLERER: Cecilie Roksvåg, forbundsleder i Diabetesforbundet.

 

− Med Hussains bortgang har vi mistet en ildsjel som alltid lå et skritt foran. Han var blant annet en banebryter i utviklingen av primærforebyggings-programmer i Bangladesh og Pakistan. Jeg så virkelig frem til å få treffe ham nå i juni, men Hussain måtte avlyse for å dra til Bangladesh og besøke sin syke mor isteden. En handling som så godt beskriver den varme omsorgspersonen han var. Vi lyser fred over hans minne, sier Diabetesforbundets forbundsleder Cecilie Roksvåg.