Medlemsservice eller generelle henvendelser.
Har du spørsmål om diabetes? Få svar fra erfarne veiledere og helsepersonell, helt gratis.
Hei, alle sier at smelta ost er det masse karbohydrater i, men hvordan er det mulig når det ikke er karbohydrater i ost? Det er karbohydrater i topping og pizzaost, men ikke i vanlig ost? Hvordan kan det plutselig bli karbohydrater i vanlig ost som en smelter?
Hei, og takk for godt spørsmål.
Det er helt riktig som du sier at det ikke er karbohydrater i vanlig hvitost, og den dukker heller ikke plutselig opp ved smelting.
Det som trolig skjer - og som mange merker på blodsukkeret - er at karbohydratene i det man har osten på/sammen med (pizzabunn, brødskive osv.) blir mer tilgjengelig for opptak ved oppvarmning. Dette gjør at blodsukkeret påvirkes i større grad en ellers av et tilsvarende, kaldt måltid.
Håper dette var oppklarende.
Klinisk ernæringsfysiolog, .