Klikk her for å ta kurset

Hva handler kurset om?

Kurset gir deg kunnskap slik at du føler deg trygg i ulike situasjoner som oppstår når du er sammen med noen som har diabetes.

Du får praktiske råd om viktige spørsmål rundt diabetes:

  • Hva er diabetes type 1?
  • Diabetisk førstehjelp: hva gjør jeg hvis?
  • Hvordan behandler man diabetes type 1?
  • Hvordan være en god støtte?

Hvem passer kurset for?

Dette nettkurset passer for deg som kjenner noen med diabetes type 1. Du er kanskje venn med noen som har diabetes? Eller kanskje du er en kollega, lærer eller trener. Uansett hvilken relasjon du har så er dette et grunnleggende kurs som skal gi deg forståelse for sykdommen og grunnleggende kunnskap.

Kurset er enkelt byd opp, med små quizer og bilder du kan klikke på for å lese korte tekster. Du får også se videoer med forklaringer og små snutter der andre med diabetes og pårørende forteller om sine erfaringer. Vi bruker et språk som alle forstår.

Hvordan tar jeg kurset?

Du kan ta kurset på datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. Start og fullfør når som helst. En sidemeny viser deg hvor du er i kurset. Klikk deg rundt mellom temaene som interesserer deg, enten det er kosthold, trening, blodsukker eller motivasjon.

OBS! Vi har fått tilbakemeldinger om feilvisning i kursene. Dette ser ut til å skje ved bruk av oversettelse fra engelsk i nettleseren Microsoft Edge. Bruk en annen nettleser eller slå av oversettelse.

Hva koster kurset?

Ingenting, kurset er gratis. Diabetesforbundet har laget kurset med midler fra Stiftelsen Dam, og det skal være tilgjengelig for alle.