– Dette er det beste Diabetesforum vi har hatt, både programmessig, men også når det kommer til gjennomføringen, konkluderte generalsekretær Bjørnar Allgot etter at Diabetesforum 2021 var vel overstått.

I 2021 ble Diabetesforbundets tradisjonelle fag- og forskningskonferanse gjennomført digitalt. Årsaken var koronapandemien.

– Det vi savner er samværet og alle de uformelle og hyggelige kollegiale samtalene. Men på plussiden har vi aldri hatt et så spisst og så bredt program, fra spennende forskning til flerfaglige forelesninger om praktisk og god diabetesbehandling, sa Allgot.

Mange nye grep

Den digitale gjennomføringen skaper dessuten helt nye muligheter og løsninger. For selv om konferansen pågikk fra 27. til 29. april, er det mulig å se opptakene i ett år etterpå.

– Da får Diabetesforum lengre levetid, og vi kan nå ut til flere. De som ikke kunne delta – kanskje fordi de ikke kunne ta fri – får mulighet til å se konferansen i ettertid. For første gang kan også deltagerne se hele konferansen. De kan gå tilbake til opptak for å se forelesninger som pågikk mens de var med på en annen forelesning.

De som er påmeldt Diabetesforum kan nå se konferansen i opptak ved å logge inn her. Registrerte du deg i presensliste under konferansen, mottar du kursbevis i løpet av mai.

Interessante debatter

Allgot gleder seg til det igjen blir mulig med fysiske Diabetesforum, men han tror det er aktuelt å fortsette med noen av grepene fra den digitale konferansen.

– Vi hadde for eksempel oppsummeringer med paneldeltagere som diskuterte og reflekterte. Det fungerte veldig godt. Journalist Anne Hafstad ledet en paneldebatt, og hun var virkelig flink. Jeg tror vi kan gjøre lignende grep på fysiske Diabetesforum. Vi kan også fortsette med å gjøre deler av konferansen digital for å nå ut til enda flere, sier Allgot.

Her kan du se en oppsummering fra dag 2 av Diabetesforum. Se de andre oppsummeringene på YouTube-kanalen vår.