Noen drikker inneholder energi og sukker, mens andre kan være energifrie og har ingen påvirkning på blodsukkeret. Vann, te, kaffe, usukret mineralvann (Farris og lignende), lettbrus og lettsaft er eksempler på drikkevarer som ikke påvirker blodsukkeret. Det er likevel greit å sjekke ingredienslisten på produktet, da for eksempel enkelte typer lettbrus kan være søtet med sukker fra frukten.

OBS: Fruktjuice/-most har like mye sukker som vanlig brus!

Gode tips å ta med seg:

  • Drikk vann til maten, og bruk generelt vann som tørstedrikk.
  • Reduser bruk av fruktjuice. I juiceprosessen fjernes mesteparten av fiberet. Dette gjør at blodsukkeret stiger raskere når du drikker juice enn når du spiser frukt. Derfor vil det være bedre å spise litt frisk frukt eller bær. Her kan du se en liste over karbohydrater per 100 gram i frukt og bær. 
  • Et glass skummet eller ekstra lettmelk kan fint drikkes til ett til to måltider/dag. Unngå å bruke melk som tørstedrikk.
  • Ved valg av brus/saft, velg de sukkerfrie alternativene, men du bør begrense bruken av disse i det daglige.

Les mer på VKM (Vitenskapskomiteen for mattrygghet) sin artikkel om sammenhengen mellom den norske befolkningens inntak av drikker som brus, saft og nektar med sukker/intense søtstoffer og helse.