Spørsmål og svar: Søtningsstoffet Sukrin

Kostholdsrelevante spørsmål og svar fra Diabeteslinjen.

Foto: Colourbox

Send sidens lenke til en venn

Spørsmål: 

Jeg lurer på deres erfaring med søtningsstoffet Sukrin? Jeg er vant til å bruke Natreen eller suketter, og lurer på om dette er et søtningsstoff jeg kan og bør bruke i daglig kost og ev. anbefalinger på dette?

Svar fra Diabeteslinjen:

Sukrin (Erythritol) er det vi kaller for sukkeralkohol og et naturlig søtningsmiddel. Sukrin skiller seg fra andre sukkeralkoholer ved at det ikke påvirker blodsukkeret. Sukrin inneholder nærmere ingen kalorier, og gir derfor ikke blodsukkerstigning. Det er tannvennlig, og har i motsetning til andre sukkeralkoholer, ikke lakserende effekt ved normal bruk. Kjøpes i helsekostforretninger, og er betydelig dyrere enn vanlig sukker.

Sukrin tåler oppvarming, og kan derfor også brukes til koking og baking. Sukrin og sukker har samme volum, så 1 dl Sukrin tilsvarer 90 gram. Oppskrifter og mer info om sukrin på blant annet sukrin.no 

Det finnes også andre søtningsstoffer som ikke gir blodsukkerstigning. Se Oversiktstabell søtningsstoff.

Du kan kontakte Diabeteslinjen på tlf. 815 21 948 og chat (hverdager 9-15), og via nett diabetes.no/linjen.