Jordbær med gresk yoghurt og valnøtter

En enkel, fristende og lettlaget dessert med jordbær, yoghurt og nøtter. Like god som helgedessert som hverdagsdessert.

Jordbær med gresk yoghurt og valnøtter

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 210 kcal/ 95 kcal
Karbohydrater 21 g/ 10 g
Proteiner 6 g/ 3 g
Fett 11 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 1 g
- flerumettet fett 5 g/ 2 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rens og skjær jordbær i fire.

Grovhakk valnøttkjernene.

Legg jordbær, valnøtter og yoghurt lagvis i pene serveringsglass.

Drypp over flytende honning og topp med jordbær.

Tips! Ønsker du en laktosefri dessert kan du erstatte gresk yoghurt med laktosefri yoghurt naturell.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

400 g jordbær
4 ts flytende honning (gjerne akasiehonning)*
4 dl gresk yoghurt eller annen naturell type
40 g valnøttkjerner

* Akasiehonning har lavere GI enn vanlig honning. Derfor kan det være et godt valg.