Ostekake med nøttebunn

En frisk ostekake med nøttebunn og hjemmelaget sitrongele. Ostekaken er i tillegg lav på karbohydrater. 

Ostekake med nøttebunn

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 279 kcal/ 298 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 4 g
Proteiner 7 g/ 8 g
Fett 26 g/ 27,5 g
- hvorav mettet fett 11 g/ 12 g
- enumettet fett 9,5 g/ 10 g
- flerumettet fett 3 g/ 3,5 g
Kostfiber 2,5 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Mal nøttene med en stavmikser/blender. Pass på at det ikke blir helt finmalt. Kan gjerne være noen grovere biter.

Smelt smøret og tilsett nøttene, kanel og søtning. Finn frem en rund kakeform (24 cm) og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Ha blandingen i formen. Stek i ca 12 min. på 200 grader. Bunnen skal bli litt gyllen. Avkjøl nøttebunnen.

Gele

Press saften ut av 2 sitroner. Pass på å ikke få med steinene. Tilsett vann i sitronsaften, slik at det blir 2,5 dl væske totalt. Kok opp sitronvannet og trekk av plata. Tilsett så gelatinpulver og rør rundt til det løser seg opp. Tilsett søtningen. La det kjøle seg ned, mens du rører innimellom.

Ostefyll

Bland sammen kremost og kesam i en bolle.

Ha fløte, søtning og vaniljepulver i en egen bolle. Pisk dette til krem. Bland så osteblandingen og kremen sammen.

Når geleen er kald (pass på at den ikke begynner å stivne) tilsetter du dette i osteblandingen. Smak gjerne til med mer søtning hvis blandingen ikke er søt nok.

Hell alt over nøttebunnen og sett kaken i kjøleskap slik at den stivner. Dette tar ca. 2-3 timer. Pynt kaken din med ønsket pynt. Gjerne friske bær og bringebærcoulies

Tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! Ønsker du en laktosefri kake kan du erstatte kesam med laktosefri kesam og fløte med laktosefri fløte. 

Ingredienser

50 g hasselnøtter
150 g mandler med skall
1 ts kanel
50 g margarin
1 ts tagatesse eller Sukrin +
1 ts Sukrinmelis

Gele:

Saft av 2 sitroner
Vann (2,5 dl sammen med sitronsaft)
5 ts gelatinpulver
3 ts tagatesse eller Sukrin +

Topp:

200 g naturell kremost, lett
1 beger kesam mager
3 dl kremfløte
1/4 ts vaniljepulver, frø fra vaniljestang (ev. ½ ts vaniljesukker)
2 ss Sukrinmelis
2-3 ts tagatesse eller Sukrin +