Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til tertebunnen i en foodprosessor, til deigen samler seg i en klump. Du kan også gjøre dette med en visp/sleiv. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en halv time.

Smør og strø (med mel) en springform (ca 24 cm). Ha deigen på melet bakebord og kjevle den så tynn som mulig. Kle formen med deigen, til ca 1 cm fra kanten. Det går bra om du må skjøte litt her og der, det vil likevel ikke synes når terten er ferdig.

Prikk tertebunnen med en gaffel, pensle med sammenvispet eggehvite og stek ved 200 grader i ca 10-11 minutter. Ta ut tertebunnen og skru varmen ned til 180 grader.

Riv skallet av sitronene (kun det gule) med et lite rivjern eller lignende. Del sitronene i to og press ut saften. Bland sammen egg, sukker og fløte i en foodprosessor. Tilsett sitronskall og sitronsaft og rør godt sammen. Smak gjerne på sitronfyllet og tilsett eventuelt mer søtning om du synes det er for surt.

Sett terteformen tilbake i ovnen og hell sitronfyllet forsiktig oppi terteskallet. Stek terten videre i ca 30 minutter. Den skal da fortsatt være ganske myk, og litt «skjelven».

Avkjøl terten og sett den gjerne et par timer i kjøleskapet før servering. Terten kan for øvrig fint lages dagen før servering.

Pynt gjerne med friske bær og et dryss med sukrinmelis eller melis før servering.

* Grunnen til at det står annen søtning i tillegg til sukrin er at sukrin kan bli litt skarp på smaken hvis man bruker for mye. Derfor kan det være fornuftig å kombinere sukrin med andre mer intense søtningsstoff.

 

Inspirert av oppskrift på Trines matblogg 

Ingredienser

12 personer

Tertebunn
175 gram hvetemel
40 gram sukrinmelis
75 gram margarin
1 eggeplomme
1-2 ss vann
(1 eggehvite til pensling)

Sitronfyll
2-3 store sitroner
6 egg
100 g sukrin
Annen søtning tilsvarende 80 g sukker ev.sukrin*
2 dl lettere kremfløte

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 186 kcal
Karbohydrater 11,5 g
Proteiner 6 g
Fett 13 g
- hvorav mettet fett 6 g
- enumettet fett 2 g
- flerumettet fett 3 g
Kostfiber 0,7 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja