Fremgangsmåte
Skyll bærene lett og rens dem. Skjær dem i biter.
Ha bær, sukrin og vann i en kjele. La det koke opp mens du rører innimellom.
Hvis du ønsker et litt tykkere syltetøy kan du røre maizena ut i litt kaldt vann, og blande forsiktig inn i bærblandingen mens det koker. La småkoke noen minutter, til det begynner å tykne.
Skum gjerne av syltetøyet. Ha oppi rene, varme glass og sett på tett lokk.
Oppbevares i kjøleskap. Holdbarhet i ca. 1 uke etter glasset er åpnet.
Næringsberegningen er per 100 g og inkluderer bringebær. Bringebær er det bæret med lavest GI og innhold av karbohydrater.
Ingredienser
Antall 1
300 g frosne eller ferske bringebær (ev. bær etter ønske)
80 g Sukrin (ev. 40 g Sukrin og annen søtning tilsvarende 40 g sukker)*
0,5 dl vann
Ev. 1-2 ss maizena
* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattet med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker et sukkerredusert syltetøy.
Næringsinnhold per 100 g
| Energi/Kalorier | 39 kcal | 
| Karbohydrater | 6 g | 
| Proteiner | 1 g | 
| Fett | 0,4 g | 
| - hvorav mettet fett | 0 g | 
| - enumettet fett | 0 g | 
| - flerumettet fett | 0,3 g | 
| Kostfiber | 4 g | 
Innhold av allergener
| Gluten | Nei | 
| Laktose | Nei | 
Sist endret: , Publisert:
 
            