Fremgangsmåte

Skyll bærene lett og rens dem. Skjær dem i biter.

Ha bær, sukrin og vann i en kjele. La det koke opp mens du rører innimellom.

Hvis du ønsker et litt tykkere syltetøy kan du røre maizena ut i litt kaldt vann, og blande forsiktig inn i bærblandingen mens det koker. La småkoke noen minutter, til det begynner å tykne.

Skum gjerne av syltetøyet. Ha oppi rene, varme glass og sett på tett lokk.

Oppbevares i kjøleskap. Holdbarhet i ca. 1 uke etter glasset er åpnet.

Næringsberegningen er per 100 g og inkluderer bringebær. Bringebær er det bæret med lavest GI og innhold av karbohydrater.

Ingredienser

Antall 1

300 g frosne eller ferske bringebær (ev. bær etter ønske)
80 g Sukrin (ev. 40 g Sukrin og annen søtning tilsvarende 40 g sukker)*
0,5 dl vann
Ev. 1-2 ss maizena

* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattet med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker et sukkerredusert syltetøy. 

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 39 kcal
Karbohydrater 6 g
Proteiner 1 g
Fett 0,4 g
- hvorav mettet fett 0 g
- enumettet fett 0 g
- flerumettet fett 0,3 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei