Hjemmelaget syltetøy

Ved å lage ditt eget syltetøy kan du selv bestemme hva det skal inneholde. Dette syltetøyet er basert på bringebær og uten tilsatt sukker. Syltetøyet er derfor lavt på karbohydrater. Andre bær kan også benyttes.

Hjemmelaget syltetøy

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 39 kcal
Karbohydrater 6 g
Proteiner 1 g
Fett 0,4 g
- hvorav mettet fett 0 g
- enumettet fett 0 g
- flerumettet fett 0,3 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skyll bærene lett og rens dem. Skjær dem i biter.

Ha bær, sukrin og vann i en kjele. La det koke opp mens du rører innimellom.

Hvis du ønsker et litt tykkere syltetøy kan du røre maizena ut i litt kaldt vann, og blande forsiktig inn i bærblandingen mens det koker. La småkoke noen minutter, til det begynner å tykne.

Skum gjerne av syltetøyet. Ha oppi rene, varme glass og sett på tett lokk.

Oppbevares i kjøleskap. Holdbarhet i ca. 1 uke etter glasset er åpnet.

Næringsberegningen er per 100 g og inkluderer bringebær. Bringebær er det bæret med lavest GI og innhold av karbohydrater.

Ingredienser

300 g frosne eller ferske bringebær (ev. bær etter ønske)
80 g Sukrin (ev. 40 g Sukrin og annen søtning tilsvarende 40 g sukker)*
0,5 dl vann
Ev. 1-2 ss maizena

* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattet med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker et sukkerredusert syltetøy.