Mager skinkepai

Pai kan være en riktig kaloribombe. Her er en pai med mager paibunn. Paiene er i porsjonsformer, og kan derfor fint serveres som en smårett til julelunsjen eller koldtbordet.

Mager skinkepai

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 322 kcal/ 172 kcal
Karbohydrater 21 g/ 11,5 g
Proteiner 19,5 g/ 10,5 g
Fett 17 g/ 10,5 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 4,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 6,5 g/ 3,5 g
Kostfiber 4 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle eller kjøkkenmaskin. Dekk med plast og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter eller over natten.

Trykk deigen ut i små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnene i ca. 10 minutter ved 225 °C.

Skjær skinke i strimler og sjampinjong i skiver. Skjær paprika i små terninger og purren i strimler. Riv osten.

Visp egg og ha i melken. Bland i skinke og de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Fordel fyllet i paibunnene. Dryss revet ost på toppen. Stekes ved 180 °C i ca. 30 minutter.

Tips! For å gjøre oppskriften litt mer juleinspirert kan man bruke juleskinke istedet for skinke. Da vil kalorinivået bli litt høyere. Man kan også finhakke litt rødkål og ha i fyllet.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer.

Ingredienser

Mager paibunn:
60 g hvetemel
65 g fullkornshvetemel
50 g flytende margarin
75 g cottage cheese
2 ss vann

Fyll:
100 g kokt skinke
100 g frisk sjampinjong
1⁄4 stk purre
½ stk rød paprika
50 g halvfet hvitost
2 stk egg
3 dl lettmelk
1 ts salt
½ ts pepper