Smørbrød med laks

Smørbrød med laks, snøfrisk og dill. En nydelig kombinasjon. Server gjerne som lunsj, smårett eller enkel forrett. 

Smørbrød med laks

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 233 kcal/ 188 kcal
Karbohydrater 14 g/ 11 g
Proteiner 12 g/ 9,5 g
Fett 14 g/ 11,5 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 3 g
- enumettet fett 7 g/ 5,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 1,5 g
Kostfiber 3 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Smør litt Snøfrisk på brødet og legg på lange agurkskiver, ha ev. på ruccolasalt. Legg røkt laks på toppen.

Lag små kuler av Snøfrisk ved hjelp av en teskje som du legger oppå. 

Klipp litt gressløk over smørbrødet og ringle over litt olivenolje. Avslutt med litt nykvernet pepper.

Nydelig som en smårett eller som lunsj.

Næringsinnholdet inkluderer et grovt brød (3/4 grovt). Skivene er beregnet til 40 gram per.

Tips! Retten blir glutenfri ved å bruke glutefritt brød eller ved å servere hjemmelagde lavkarborundstykker til. Retten blir laktosefri ved å servere brød uten laktose (sjekk på brødposen eller lag brødet selv). Mange med laktoseintoleranse tåler snøfrisk, i og med at det er laget på geitemelk. Her er det derimot individuelle forskjeller, så sjekk med den det gjelder.

Ingredienser

4 skiver grovt brød
4 skiver røkt laks (100 g)
60 g Snøfriskost, naturell (ev. med dill)
2 ss olivenolje
Nykvernet pepper (ev. sitronpepper)
1/4 agurk, skiver
Gressløk
4 små never rucculasalat (kan sløyfes)