Tunfisksalat

Få i deg dagens rasjon med fisk. En enkel og god salat til lunsj eller en lett middag.

Tunfisksalat

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 376 kcal
Karbohydrater 24 g
Proteiner 28 g
Fett 17 g
- hvorav mettet fett 5 g
- enumettet fett 9 g
- flerumettet fett 2 g
Kostfiber 9 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Hell vannet av tunfisken og ha fisken i en liten bolle. Tilsett matyoghurt og sitronpepper og rør om.

Vask salatene i rikelig med kaldt vann. Rist salaten tørr i et kjøkkenhåndklede eller i en salatslynge. Riv salatbladene og ha det i en stor bolle.

Skjær tomatene i båter og paprikaen i staver. Skyll salatbønnene i kaldt vann og la de renne av i et dørslag. Rør sammen alle ingrediensene i vinaigretten, tilsett den i salatblandingen og vend den inn.

Salatingrediensene fordeles på tallerkener og toppes med tunfiskblandingen.

Serveres med et stykke grovt brød.

Tips! For å få en glutenfri rett kan brødet erstattes med glutenfritt brød. For å få en laktosefri rett kan man bytte ut matyoghurt med laktosefri yoghurt.

Næringsberegningene inkluderer ikke brød. 

 

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

2 bokser hermetisk tunfisk i vann
200 g matyoghurt
½ ts sitronpepper
75 g ruccula
1 stk rød lollo salat
1 stk hjertesalat
4 stk tomater
2 stk gul paprika
1 boks hermetiske røde bønner/salatbønner

Vinaigrette

1 ss balsamicoeddik
4 ss olivenolje
1 krm salt
1 krm pepper