Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.

Skjær laksen i serveringsstykker.

Skjær gulrot og squash i tynne staver og legg i en smurt ildfast form.

Legg laksestykkene over grønnsakene.

Saus

Finhakk hvitløk og riv ingefær, og bland med de andre ingrediensene til sausen.

Hell sausen over laksen og grønnsakene, og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server laksegryten med villris ved siden av, og dryss gjerne over frisk koriander om du har.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no. Foto: Studio Dreyer-Hensley.

Ingredienser

4 personer

500 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk gulrot
½ squash, grønn

Saus
1 fedd hvitløk
1 ts ingefær, frisk
2 dl lett kokosmelk
2 ss curry paste, rød
1 dl kyllingbuljong
1/4 ts chilipasta

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 338 kcal/ 135 kcal
Karbohydrater 4 g/ 1,5 g
Proteiner 26 g/ 10,5 g
Fett 24 g/ 9,5 g
- hvorav mettet fett 7 g/ 3 g
- enumettet fett 7,5 g/ 3 g
- flerumettet fett 6,5 g/ 3 g
Kostfiber 2 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei