Avokadosalat med bete og korn

Denne friske salaten er proppfull av energi og gode smaker. La deg inspirere av oppskriften, men her er det rom for din personlige vri.

Avokadosalat med bete og korn

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 573 kcal / 220 kcal
Karbohydrater 35 g / 13,5 g
Proteiner 26,5 g / 10 g
Fett 32 g / 12,5 g
- hvorav mettet fett 4 g / 1,5 g
- enumettet fett 16,5 g / 6,5 g
- flerumettet fett 8 g / 3 g
Kostfiber 17,5 g / 7 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kok korn etter anvisning på pakken. Ha edamamebønner i en liten kjele, hell på vann til det dekker og kok opp. La bønnene bli gjennomvarme. Hell av kokevannet og sett til side. Rist mandler i tørr stekepanne til de får fin farge.

Riv eller finkutt rødbete og gulrot. Skjær avokado i biter. Finkutt vårløk. Legg alle ingrediensene til salaten i små hauger på et fat.

Visp sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper, hell dressingen over salaten og server.

Tips! Ha i litt mindre bygg, spelt eller annen korn for mindre karbohydrater.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og er tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

1 ½ dl hel bygg, spelt eller annet matkorn
2 ½ dl edamamebønner (soyabønner)
1 dl grovhakkede mandler
1 stk rødbete
1 stk gulrot
100 g frisk spinat
1 stk middels avokado
2 stk vårløk
½ pk reddikspirer eller andre spirer

Dressing:
3 ss eplecidereddik
2 ss limejuice
2 ss olivenolje
1 ss lønnesirup agevesirup eller honning
1 ts dijonsennep
½ ts salt
½ ts kvernet pepper
1 ss hakket frisk koriander eller mynte