Bali kyllinggryte med karri

Bali kylling- og karrigryte er en smakfull rett, med en spennende krydderblanding. 

Bali kyllinggryte med karri

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 284 kcal/ 124 kcal
Karbohydrater 2,5 g/ 1 g
Proteiner 34 g/ 15 g
Fett 15 g/ 6,5 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 2 g
- enumettet fett 6 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 1,5 g
Kostfiber 2,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Krydderpaste

Ha løk, hvitløk, peanøtter, ingefær, chili, vann, koriander, spiskummen, fennikel, gurkemeie, kanel, kardemomme, nellik og nykvernet pepper i en bolle til food prosessor. Bland til kryddeblandingen har en paste-tekstur. 

 

Kyllinggryta

Varm olje i en panne. Tilsett krydderpasten og kok inn i oljen, ca 3 minutter. Ha i kylling og kok i 2 minutter, til kyllingen er tildekt med krydderet.

Tilsett tomat og kyllingkraft, og kok opp.

Reduserer varmen, la småkoke mens du rører innimellom. La småkoke i ca 30 minutter. Sausen skal tykne litt.

Ha kokosmelken i panna. Kok opp, og la småkoke på lav varme i 10 minutter.

Ha i limesaft og rør sammen. Smak til med salt og pepper.

Pynt gjerne med noen skiver chili. Server med villris og en salat.

Næringsinnholdet inkluderer ikke villris og salat.

Tips! Retten får en tykkere konsistens hvis du bruker vanlig kokosmelk, men da vil retten også få et høyere innhold av mettet fett. Du kan også erstatte kokosmelk med Vita hjerte'go matfløte. Da vil rettens innhold av mettet fett reduseres betraktelig. 

Ingredienser

1 ss rapsolje
500 g kyllingfilet
1 stor tomater, hakket
1,5 dl kyllingkraft/buljong og vann
2 dl kokosmelk, lett
½ ss limesaft

Krydderpaste

1 løk, hakket
1 dl peanøtter, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
½-1 ss ingefær, revet
1/2 rød chili, hakket
½ ss vann
1 teskje koriander, krydder
½ teskje spisskummen, krydder
½ teskje fennikel, krydder
½ teskje gurkemeie, krydder
½ teskje kanel, krydder
½ teskje kardemomme, krydder
1/4 teskje nellik
1/4 teskje nykvernet pepper