Biff creole

Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.

Biff creole

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 496 kcal
Karbohydrater 41 g
Proteiner 52 g
Fett 12 g
- hvorav mettet fett 4 g
- enumettet fett 3 g
- flerumettet fett 3,5 g
Kostfiber 5,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rens rekene.

Kok risen etter anvisning på pakken og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.

Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i panna sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 stk biff à 180 g (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
2 ss rapsolje eller margarin til steking
1 ts salt
½ ts hot beauty spice, ev. pepper
1 stk løk
2 stk stilkselleri (stangselleri) (1 - 2 stilker)
2 stk grønn paprika
2 båt hvitløk
2 boks hakkede hermetiske tomater
½ ts kajennepepper
Ca. 1 ts sukker eller søtning

2 dl fullkornsris
2 dl reker eller krepsehaler