Fremgangsmåte

Rens rekene.

Kok risen etter anvisning på pakken og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.

Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i panna sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

4 stk biff à 180 g (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
2 ss rapsolje eller margarin til steking
1 ts salt
½ ts hot beauty spice, ev. pepper
1 stk løk
2 stk stilkselleri (stangselleri) (1 - 2 stilker)
2 stk grønn paprika
2 båt hvitløk
2 boks hakkede hermetiske tomater
½ ts kajennepepper
Ca. 1 ts sukker eller søtning

2 dl fullkornsris
2 dl reker eller krepsehaler

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 487 kcal/ 82 kcal
Karbohydrater 42 g/ 7 g
Proteiner 51 g/ 8,5 g
Fett 11 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 5 g/ 1 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 7 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei