Fremgangsmåte

Legg biffen i romtemperatur 30 min. før du skal bruke den.

Bland sammen rømme, hvitløk og timian til en dressing. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i kjøleskapet og trekke smak mens du tilbereder resten.

Forvarm stekeovn til 225 °C. Skrell søtpotet og kutt i tykke staver. Ha stavene i en kjele med vann, og kok opp. Kok søtpotetstavene til de er så vidt møre, 5-6 minutter. Hell av kokevannet og legg stavene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle stavene med litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet i ovn, og stek til stavene har fått en fin farge og har blitt litt sprø i kantene, ca. 15 minutter.

Bruk en ostehøvel og skjær strimler av squash på langs, mens du roterer på squashen. Stopp når du kommer til den myke kjernen. Del de lange strimlene i to midt på og kutt fyrstikktynne strimler på langs. Legg strimlene i en serveringsskål eller en bolle.

Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

Ha olivenolje, sitronskall og –saft i skålen med squash. Krydre med salt og pepper og bland alt lett sammen.

Server saftig og mør biff med sprø søtpotetchips, frisk squashsalat og rømmedressing.

Tips! Hvis du ønsker å gjøre retten laktosefri kan du erstatte rømme med laktosefri rømme og margarin med margarin uten melk eller olje.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 personer

600 g ytrefilet av storfe ( i biffer à 150 g)
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss myk margarin til steking

Søtpotetchips:

700 g søtpotet
1 ss olje til pensling
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

Squashsalat:

2 stk grønn squash
1 ss olivenolje
Skall av 1 stk sitron
Saft av ½ stk sitron
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

Dressing:

4 ss lettrømme
1 båt revet hvitløk
1 ss finhakket frisk timian

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 479 kcal/ 94 kcal
Karbohydrater 33 g/ 6,5 g
Proteiner 39 g/ 8 g
Fett 19,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 9 g/ 2
- flerumettet fett 3 g/ 0,5 g
Kostfiber 7 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja