Biff med søtpotetchips og squash

Skal du unne deg en skikkelig sunn fristelse så er en saftig og mør biff av norsk storfe en riktig så god idè. Sprø chips av søtpotet og tynnstrimlet squash er sunt tilbehør som smaker.

Biff med søtpotetchips og squash

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 479 kcal/ 94 kcal
Karbohydrater 33 g/ 6,5 g
Proteiner 39 g/ 8 g
Fett 19,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 1,5 g
- enumettet fett 9 g/ 2
- flerumettet fett 3 g/ 0,5 g
Kostfiber 7 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Legg biffen i romtemperatur 30 min. før du skal bruke den.

Bland sammen rømme, hvitløk og timian til en dressing. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i kjøleskapet og trekke smak mens du tilbereder resten.

Forvarm stekeovn til 225 °C. Skrell søtpotet og kutt i tykke staver. Ha stavene i en kjele med vann, og kok opp. Kok søtpotetstavene til de er så vidt møre, 5-6 minutter. Hell av kokevannet og legg stavene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle stavene med litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet i ovn, og stek til stavene har fått en fin farge og har blitt litt sprø i kantene, ca. 15 minutter.

Bruk en ostehøvel og skjær strimler av squash på langs, mens du roterer på squashen. Stopp når du kommer til den myke kjernen. Del de lange strimlene i to midt på og kutt fyrstikktynne strimler på langs. Legg strimlene i en serveringsskål eller en bolle.

Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

Ha olivenolje, sitronskall og –saft i skålen med squash. Krydre med salt og pepper og bland alt lett sammen.

Server saftig og mør biff med sprø søtpotetchips, frisk squashsalat og rømmedressing.

Tips! Hvis du ønsker å gjøre retten laktosefri kan du erstatte rømme med laktosefri rømme og margarin med margarin uten melk eller olje.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

600 g ytrefilet av storfe ( i biffer à 150 g)
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss myk margarin til steking

Søtpotetchips:

700 g søtpotet
1 ss olje til pensling
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

Squashsalat:

2 stk grønn squash
1 ss olivenolje
Skall av 1 stk sitron
Saft av ½ stk sitron
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

Dressing:

4 ss lettrømme
1 båt revet hvitløk
1 ss finhakket frisk timian