Blomkålsuppe

Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke lenger tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.

Blomkålsuppe

Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram

Energi/Kalorier 144 kcal / 34 kcal
Karbohydrater 7 g / 1,5 g
Proteiner 8 g / 2 g
Fett 8,5 g / 2 g
- hvorav mettet fett 3,5 g / 1 g
- enumettet fett 3 g / 1 g
- flerumettet fett 1 g 0,2 g
Kostfiber 3 g / 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og melk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.

Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Stek bacon sprøtt i en stekepanne, vend inn vårløk og stek et minutt til vårløken er mør.

Fordel blomkålbuketter i suppeskåler og hell over suppe. Pynt med bacon og vårløk.

Tips! Server med en grov brødskive eller pestosnurrer til.  

Obs! Retten er glutenfri, men les på pakningen til buljongen om den inneholder gluten, da dette varierer. 

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

1 stk blomkål
½ stk finhakket løk
8 dl vann
2 stk hønsebuljongterning
2 dl helmelk
½ ts salt
¼ ts pepper
4 skiver bacon, i små strimler
2 stk vårløk, i tynne skiver

4 skiver bacon, i små strimler
2 stk vårløk, i tynne skiver