Fremgangsmåte

Bolognessaus

Ha olje i en varm stekepanne. Stek kyllingkjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.

Ha i hvitløk og løk, og la surre et par minutter.

Tilsett tomatpure og bland dette godt inn.

Deretter tilsettes grønnsaker, hermetisk tomat og buljong. Kok opp og la sausen småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.

 

Squashpasta

Bruk en ostehøvel, potetskreller eller grønnsaksstrimler til å strimle opp squashen. Bruker du ostehøvel eller potetskreller kan du skjære de i mindre strimler med kniv.

Surr squashpasta i en panne et par minutter med olje, salt og pepper.

Server gjerne med en lett salat til. 

Ingredienser

4 personer

Bolognessaus

400 g kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss rapsolje til steking
1-2 fedd hvitløk
1 stk finhakket løk
1 stk finhakket gulrot
2 stk finhakket stangselleri, kan sløyfes
2 ss tomatpuré
1- 1 ½ boks hermetiske tomater
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
½ ts salt
½ ts pepper
1⁄4 ts malt muskat

Squashpasta

2 squash
1 ss rapsolje
Salt og pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 363 kcal/ 55 kcal
Karbohydrater 15 g/ 2,5 g
Proteiner 26 g/ 4 g
Fett 20 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 3,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 10 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 5 g/ 1 g
Kostfiber 9,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei