Bulgursalat

En god og mettende salat med spennende smaker av spisskummen, fetaost og oliven. I stedet for bulgur kan du bruke couscous i denne salaten.

Bulgursalat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 299 kcal/ 103 kcal
Karbohydrater 20 g/ 7 g
Proteiner 13 g/ 4,5 g
Fett 18 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 8 g/ 3 g
- enumettet fett 7 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 4,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Kok bugur etter anvisning på pakken og avkjøl. Rør inn spisskummen, salt og pepper.

Skjær sukkererter i biter og bland med bulguren sammen med løkbåter, fetaost, oliven og tomater delt i to. Har du ikke sukkererter, kan du bruke grønne bønner.

Rør sammen ingrediensene til tzatzikien og smak til med salt og pepper.

Server tzatziki til salaten. Kan serveres med kjøtt etter ønske.

Tips! Øsnker du en laktosefri rett kan du erstatte yoghurt naturell med laktosefri yoghurt naturell, og fetaost kan erstattes med laktosefri fetaost (Apetina har en laktosefri variant). 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no. Foto: Astrid Hals 

Ingredienser

2 dl kokt bulgur (gjerne fullkorn)
1 ts malt spisskummen
Salt og pepper
1 stk rødløk
1 pk friske sukkererter
150 g fetaost
20 stk sorte oliven
10 stk rød cherrytomat

Tzatziki:

3 dl yoghurt naturell
¼ stk slangeagurk
2 båt hvitløk - knust
Salt og pepper