Byggotto med pesto og tomat

Byggotto er en variant av den mer kjente risottoen. Byggotto er lagd på byggryn istedetfor ris, noe som gjør den mer næringsrik. Pesto gjør i tillegg retten smaksrik og god.

Byggotto med pesto og tomat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 263 kcal/ 64 kcal
Karbohydrater 36 g/ 9 g
Proteiner 8 g/ 2 g
Fett 8 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 3,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 7 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bruker du byggryn bør disse bløtlegges minst 2 timer før. Bruker du byggris følger du anvisningen på pakken.

Fres løk og hvitløk med litt olje i en gryte. Tilsett bløtlagt byggryn/byggris og surr videre på svak varme i 1 min.

Lag buljongvann og tilsett dette gradvis i gryten. Tilsett mer buljongvann når væsken har trukket inn i grynene.

Tilsett pesto og sjampinjong etter ca. 10 min. Like før alt vannet har kokt inn i grynene (ca. 15 min.), tilsetter du småtomater, ost og ev. litt pepper og basilikum.

Kan serveres alene eller som tilbehør til kylling/kjøtt/fisk.

Næringsberegningene er gjort uten serveringsforslag.

Ingredienser

200 g byggryn eller 4 poser boil-in-bag byggris
1 løk, finhakket
1–2 fedd hvitløk, presset
1–2 ss rapsolje
1 l vann
1–2 grønnsaksbuljongterninger (vær forsiktig da pesto også inneholder salt)
3 ts pesto, kjøpt eller hjemmelaget
2–3 store sjampinjonger
½ pk småtomater
Liten pose babyspinat
½ dl parmesan, revet
Pepper
Fersk basilikum (eller krydder)