Ekspress fiskegrateng

Det å lage fiskegrateng fra bunnen av kan være litt omstendelig. Dette er en oppskrift for de som har velutviklede smaksløker, men liten tid – og som ikke vil at matindustrien skal sette standarden.

Ekspress fiskegrateng

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 456 kcal/ 155 kcal
Karbohydrater 19 g/ 6,5 g
Proteiner 41 g/ 14 g
Fett 23/ 8 g
- hvorav mettet fett 12 g/ 4,5 g
- enumettet fett 6 g/ 2 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Visp eggene og fløten med en gaffel. 

Vask og kutt opp purren. Bland inn purre, salt, krydder, makaroni (ukokt) og fisk. Ha alt over i en liten ildfast form. Dytt makaronien nedi i blandingen hvis de stikker mye opp.

Dekk med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i ca 20 minutter. Ta av folien, strø på ost og bak videre i ca 20-25 minutter, osten skal bli litt gylden.

Prøvesmak en makaroni om den er passe "al dente". Hvis ikke, skru av ovnen og la gratengen stå på ettervarmen i 10 minutter til.

Server gjerne med en råkostsalat eller enkel salt.

For variasjon: Gratengen kan også lages med andre fisketyper, eller med flere typer i kombinasjon. Du kan også tilsette friske urter og grønnsaker som spinat eller erter.

Tips! Fiskegratengen blir laktosefri hvis du bruker laktosefri matfløte. Ost er naturlig lav på laktose, så de fleste med laktoseintoleranse tåler ost. Glutenfri blir retten ved å bruke glutenfri makaroni.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst!. Foto: Marit Kolby Zinöcker

Ingredienser

2 egg, pisket.
Halvparten av det grønne på en purre, tynne skiver.
2 dl matfløte
2 dl makaroni, fullkorn
400 gram filét av torsk eller hyse skåret i terninger.
½ ts salt
½ ts pepper
½ ts revet muskatnøtt
1-2 dl revet ost