Fajitas med biffstrimler

Spicy og fresht! Fylte tortillas med mørt biffkjøtt skåret i strimler, masse grønt, og deilig, kremet guacamole - en fajitas som redder de aller fleste fredager!

Fajitas med biffstrimler

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 675 kcal/ 128 kcal
Karbohydrater 56 g/ 10,5 g
Proteiner 45,5 g/ 8,5 g
Fett 27 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 5,5 g/ 1 g
- enumettet fett 13 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 11 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Lag marinade. Rens jalapeño for frø, og finhakk den. Riv hvitløk og finhakk koriander. Bland alt sammen med de øvrige ingrediensene i marinaden.

Skjær biff i strimler og legg dem i marinaden. Mariner gjerne i en pose slik at marinaden fordeler seg godt rundt strimlene. Mariner i minimum 2 timer, gjerne lengre.

Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft. Vend inn finhakket koriander, og smak eventuelt til med salt og pepper.

Rens paprika, og skjær dem i strimler. Skjær rødløk i båter.

Stek biffstrimler i flere omganger i en stor, varm stekepanne med litt olje til de har fått en gyllen farge på alle sider. Sett kjøttet til side, og stek paprikastrimler og løkbåter til grønnsakene er så vidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene og la alt surre i 2-3 minutter.

Varm fullkorntortilla etter anvisning på pakken. Bruk eventuelt glutenfrie tortilla for en glutenfri rett. 
NB: Tortilla bidrar med 80 % av karbohydratene og en betydelig del av energien, og kan droppes om du ønsker en rett med mindre energi og karbohydrater. 

Legg guacamole, stekte biffstrimler og grønnsaker på varme hvetetortillas. Pynt eventuelt med finsnittet vårløk, jalapeño eller grønn chili. Server gjerne lime i båter til.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen.

Ingredienser

600 g biffkjøtt (eller kylling) i strimler
1 stk rød paprika
1 stk oransje paprika
1 stk grønn paprika
1 stk rødløk

Marinade:
1 ts finhakket jalapeño eller grønn chili
2 båter finhakket hvitløk
2 ss finhakket frisk koriander
1 dl olje
2 ss soyasaus
2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes)
saft av 1 stk lime

Guacamole:
2 stk avokado
ca 1 ss limesaft
1 båt revet hvitløk
2 ss finhakket frisk koriander
8 stk fullkorntortilla
2 stk finsnittet vårløk
1 stk jalapeno i tynne skiver
1 stk lime i båter til servering