Fremgangsmåte
Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.
Skjær paprika i strimler.
Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.
Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.
Mangosalsa
Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.
Riv skallet og press saften av lime.
Finhakk mynte.
Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.
Rømmesaus
Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.
Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.
Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfrie wraps. Retten blir laktosefri ved å bruke laktosefri lettrømme.
Tidsforbruk inkluderer ikke tiden salsaen og rømmesausen står og trekker.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra 3 i uka- Norges sjømatråd. Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
400 g reker, uten skall
½ stk chili, rød
2 fedd hvitløk
4 stk vårløk
2 stk paprika, gul
2 ss olje
1 stk lime
4 ss koriander, frisk
Salt og pepper
Mangosalsa
1 stk mango
1 stk vårløk
1 stk lime
1 ss mynte, frisk
1/3 ts salt
Rømmesaus
1 ss chili, rød
1 fedd hvitløk
½ stk lime
1 ½ dl lettrømme
Tilbehør
8 stk tortillawrap, grov
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 492 kcal/ 114 kcal |
Karbohydrater | 54 g/ 12,5 g |
Proteiner | 26,5 g/ 6 g |
Fett | 17 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 5,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 7 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: