Fajitas med reker og mangosalsa

Lag smakfulle fajitas med reker, mangosalsa og rømmesaus. Denne oppskriften kan kanskje erstatte fredagstacoen?

Fajitas med reker og mangosalsa

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier
Karbohydrater
Proteiner
Fett
- hvorav mettet fett
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.

Skjær paprika i strimler.

Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.

Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.

Mangosalsa
Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.

Riv skallet og press saften av lime.

Finhakk mynte.

Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Rømmesaus
Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.

Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.

Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfrie wraps. Retten blir laktosefri ved å bruke laktosefri lettrømme.

Tidsforbruk inkluderer ikke tiden salsaen og rømmesausen står og trekker.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra 3 i uka- Norges sjømatråd. Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

400 g reker, uten skall
½ stk chili, rød
2 fedd hvitløk
4 stk vårløk
2 stk paprika, gul
2 ss olje
1 stk lime
4 ss koriander, frisk
Salt og pepper

Mangosalsa
1 stk mango
1 stk vårløk
1 stk lime
1 ss mynte, frisk
1/3 ts salt

Rømmesaus
1 ss chili, rød
1 fedd hvitløk
½ stk lime
1 ½ dl lettrømme

Tilbehør
8 stk tortillawrap, grov