Fremgangsmåte

Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.

Skjær paprika i strimler.

Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.

Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.

Mangosalsa
Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.

Riv skallet og press saften av lime.

Finhakk mynte.

Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Rømmesaus
Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.

Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.

Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfrie wraps. Retten blir laktosefri ved å bruke laktosefri lettrømme.

Tidsforbruk inkluderer ikke tiden salsaen og rømmesausen står og trekker.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra 3 i uka- Norges sjømatråd. Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

400 g reker, uten skall
½ stk chili, rød
2 fedd hvitløk
4 stk vårløk
2 stk paprika, gul
2 ss olje
1 stk lime
4 ss koriander, frisk
Salt og pepper

Mangosalsa
1 stk mango
1 stk vårløk
1 stk lime
1 ss mynte, frisk
1/3 ts salt

Rømmesaus
1 ss chili, rød
1 fedd hvitløk
½ stk lime
1 ½ dl lettrømme

Tilbehør
8 stk tortillawrap, grov

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier
Karbohydrater
Proteiner
Fett
- hvorav mettet fett
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja